(Ont)spannende activiteiten

Er valt heel wat te beleven in en rond Doomkerke. Hieronder volgt een overzicht van onze leerrijke activiteiten. Even weg van de schoolbanken en de natuur in!

Boskoffer neuzeneuze

Op stap met de boskoffer

Via opdrachten kunnen de leerlingen op een leuke manier het bos in al zijn facetten ontdekken en beleven, onderzoeken en experimenteren.

Bezoek alpacaboerderij

Op zoek naar een leuke en interactieve beleving op de alpacaboerderij. Bij Sunset Alpaca ontdek je alles over deze wollige zachtaardige dieren!

Bezoek bulskampveld

Bezoek Bulskampveld

Provinciedomein Bulskampveld ligt op een boogscheut van Doomkerke. Er zijn verschillende geleide wandelingen en workshops. Daarnaast kan je een bezoek brengen aan het vogelopvangcentrum of een kijkje nemen in het bezoekerscentrum.

Outdoorsport kinderen

Outdoorsport

Zin in actie? Beleef de verschillende natuurelementen en maak een keuze uit een waaier aan activiteiten: kajak, indianenkano, mountainbike, highland games, BMX, deathride, klimmuur, boogschieten, touwenparcours of kajakpolo!

workshop in het bos

Workshop in het bos

Een natuurgids neemt ons mee het bos in. 1e graad: Flierefluiters > speels leerpad over vogels 2de graad: Herbos jezelf! > creatief en speels parcours over het bos in relatie tot de mens 3de graad: Moord in de poel > detectivespel naar het leven in en rond een poel

Yoga voor kinderen

Yoga

Na een actieve dag in de buitenlucht, komen we helemaal tot rust! We leren verschillende houdingen waarbij we extra stevig op de grond kunnen staan. We krijgen even tijd om op adem te komen weg van de spanning en stress.

Kaartjes knutselen neuze neuze

Kaartjes knutselen

Tijd om het thuisfront op de hoogte te brengen van onze avonturen! We maken onze eigen ansichtkaart, stellen onze mama en papa even gerust en sturen onze kaart op. Leuke herinnering als je thuis komt!

Kampvuur

Kampvuur

Niets zo gezellig als een kampvuur! Helpen jullie allemaal mee zoeken naar hout? Daarna nemen we ons fleece deken erbij en genieten we van spannende verhalen.

school @ boerderij

School@ boerderij

We ruilen de schoolbanken in voor een boerderij. Waw, les krijgen tussen de koeien! We krijgen een rondleiding op de boerderij en wisselen dit af met een lesje over hectare, hefbomen, woordenschat van op de boerderij, …

bushcraft neuzeneuze

Bushcraft

Bushcraft is het geheel van vaardigheden, kennis en kunde om in de ‘bush’ (= de wildernis) te (over)leven. Een dagje Bushcraft betekent: knopen maken, hutten bouwen, vuur maken, … Avontuur gegarandeerd!

Zwemmen

Zwemmen

Tijd voor een verfrissende duik in het zwembad. Het zwembad in Wingene heeft heel wat te bieden. Een glijbaan, een stroomversnelling, een bubbelbad, … Plezier voor alle leeftijden!

Expeditie Bulskampveld

In Kruiskerke zijn het Bruwaanbos en het Parochieveldbos jouw Expeditieterrein! Ga de avontuurlijke uitdagingen aan: leg het uitdagende parcours af maar psst… voetjes van de grond!

Paardenmanège

Paardenmanege

Zin om eens mee te helpen op de manège? Wat eten paarden? Welke verzorging hebben ze nodig? Waarom heeft een paard een hoofd en geen kop? Al onze vragen worden opgelost en we worden volleerde paardenverzorgers.

Struisvogelboerderij

Struisvogelboerderij

Altijd al eens oog in oog willen staan met een struisvogel? Schrik maar niet! De mannelijke struisvogel kan maar liefst 2,8 meter worden! Gelukkig is deze nieuwsgierige vogel niet gevaarlijk! Kom dit en veel meer te weten bij een bezoekje aan deze prachtige boerderij.

Dauwtrip

Dauwtrip

Iedereen slaapt nog in het rustige dorpje Doomkerke. Behalve…. de kinderen op de natuurklassen! Die gaan voor dag en dauw op pad om de natuur te zien ontwaken.

Film bekijken

Film

We kruipen gezellig bij elkaar met ons potje popcorn en genieten van een luilekkere filmavond.

Bosspel kinderen

Bosspel

Natuurliefhebbers, opgelet! Wij veroveren het bos! Eerst ons eigen kamp afbakenen en dan op pad om de andere groepen uit te schakelen. Wie worden de boskampioenen?

Geocoaching

Geocaching

Aan de hand van coördinaten moet elke groep verschillende caches verzamelen. Zorg maar dat je niet verloren loopt, want de snelste groep gaat met de overwinning lopen!

Stel zelf je natuurklassen samen!