Hier kan je de meest gestelde vragen vinden. 

Wanneer kan ik mijn kind brengen en terug afhalen?

Tussen 9:00 en 9:15 kan u uw kind afzetten. Ophalen gebeurt tussen 16:30 en 16:45. Indien u uw kind vroeger of later wil brengen of ophalen, dan kan u gebruik maken van de opvang. De opvang start om 7:30 en eindigt ‘s avonds om 18:00. Gelieve de uren te respecteren.

Welke verzekeringen heeft NeuzeNeuze afgesloten voor mijn kind?

NeuzeNeuze vzw sluit voor elke deelnemer voor de duur van het kamp een verzekering af die het volgende dekt:

  • Lichamelijk ongevallen
  • Burgerlijke aansprakelijkheid
  • Rechtsbijstand

De polis kan je steeds bij ons opvragen.

Wat is het juiste adres van de kampplaatsen?

  1. Freinetschool Het Reuzenhuis, Gruuthusestraat 90, 8700 Tielt 
  2. De Akker, Molenakker 97, 8740 Egem (Pittem)
  3. NeuzeNeuze-huis, Heilig Sacramentstraat 22, 8750 Wingene

Wat is het rekeningnummer van NeuzeNeuze vzw?

NeuzeNeuze vzw
IBAN: BE65 0017 7440 1596
BIC: GEBABEBBVermeld steeds de naam van de deelnemer in de vrije mededeling.

Hoe kan ik NeuzeNeuze contacteren?

Per telefoon: 0472 57 36 53
Per e-mail: welkom@neuze-neuze.be
Per post: NeuzeNeuze vzw, Ter Vloet 55, B-8750 Wingene

Voor welke leeftijden worden de kampen georganiseerd?

Bij elk kamp staat aangeduid welke leeftijd de kinderen moeten hebben. Opgelet: vanaf 4 jaar betekent dat de kinderen 4 jaar moeten zijn op het moment dat het kamp start.

Kan mijn kind in hetzelfde deelgroepje zitten als zijn/haar vriendje/broer/zus?

Ja hoor. Je kan dit kenbaar maken op het inschrijvingsformulier. Hou er wel rekening mee dat de leeftijden niet meer dan 2 jaar verschillen.

Kan ik de inschrijving annuleren?

Indien u beslist om uw kind toch niet te laten deelnemen aan het kamp, dan kan u het kampgeld terugvorderen (min €20 administratiekosten). Dit kan enkel 30 dagen voorafgaand aan het kamp. Bij annulering daarna, zal het inschrijvingsgeld niet terugbetaald worden. In alle gevallen neemt u zo snel mogelijk telefonisch of via mail contact op met Joke Devolder (gegevens onderaan dit document).

Wat als mijn kind ziek wordt net voor of tijdens het kamp?

Bij ziekte van het kind, kan de inschrijving geannuleerd worden. Dit kan enkel bij vertoon van een doktersbriefje. In dit geval wordt de volledige kampprijs (min €20 administratiekosten) terugbetaald. Als uw kind tijdens het kamp ziek wordt, dan krijgt u, mits voorleggen van het doktersbriefje, de prijs van de niet-gestarte dagen (€ 30/dag min één maal de administratiekost van €20) terugbetaald. 

Wat kost de opvang voor of na het kamp?

De opvang kost €25 voor kampen van 5 dagen. U kan dan elke kampdag gebruik maken van de opvang zowel ‘s morgens als ‘s avonds. Je kan er ook voor kiezen om enkel ochtendopvang of avondopvang aan te vragen. In dat geval is het de helft van de prijs. Tijdens het kamp kunt u ook nog met payconiq de opvang betalen (€2,50 per opvangbeurt).

Welk eten en drinken is voorzien tijdens het kamp?

In de voormiddag eten we fruit. ‘s Middags krijgen de kinderen een warme maaltijd van cateringbedrijf ‘Esthio’. In de namiddag eten we een koek. De hele dag door krijgen de kinderen water. Bij bepaalde themakampen moeten de kinderen zelf hun lunchpakket en tussendoortjes meebrengen. Dit staat dan duidelijk vermeld.

Welk eten en drinken is voorzien tijdens de opvang?

Tijdens de opvang kunnen de kinderen boterhammen of ontbijtgranen eten. Om te drinken, kunnen ze kiezen tussen chocomelk, fruitsap, appelsap of water.

Welke kleren moet mijn kind dragen tijdens het kamp?

Er wordt heel wat geravot en geknutseld op kamp. Zorg daarom steeds voor speelkledij. Dit wil zeggen, kledij die mag vuil worden.

Moet ik zelf zorgen voor zonnecrème?

U smeert uw kind best ‘s morgens in tegen de zon. ‘s Middags wordt dit herhaald met zonnecrème door ons voorzien. Indien uw kind specifieke zonnecrème nodig heeft, dan zorgt u hier zelf voor en laat u dit weten via het inschrijvingsformulier

Moet mijn kind iets meebrengen naar het kamp?

Zorg steeds voor een regenjas en een zonnehoed of -pet. Gelieve deze kledingstukken te naamtekenen. Eten, tussendoortjes en drank wordt door ons voorzien.

Kan mijn kind door iemand anders dan mezelf afgehaald worden?

Dat kan. Gelieve dit kenbaar te maken op het inschrijvingsformulier. Indien dit onverwachts gebeurt, best een belletje geven aan Joke Devolder.

Worden er tijdens het kamp foto’s genomen?

Er worden foto’s genomen. Als u niet wil dat foto’s van uw kind gebruikt worden voor website, folder of andere publiciteit van NeuzeNeuze vzw, dient u dit schriftelijk te melden.

Krijg ik een fiscaal attest voor de inschrijving?

NeuzeNeuze levert een zogenaamd ‘Fiscaal attest i.v.m. de uitgaven voor de opvang van kinderen beneden de 12 jaar of kinderen met een zware handicap van minder dan 18 jaar’ af voor het belastingsjaar waarin je de betaling hebt gedaan.Dit attest wordt per e-mail verstuurd naar het adres dat je opgeeft bij de inschrijving.

Hoe ziet een kampdag eruit?

 

7:30Opvang
9:00Einde opvangAankomst andere kinderen
9:15Openingsmoment
9:30Start activiteit 1
11:00Pauze met fruit
11:15Vervolg activiteit 1
12:00Warm eten
12:30Vrij spel of rust in de snoezelruimte
13:15Openingsmoment
13:30Activiteit 2
14:15Pauze met koek
14:30Vervolg activiteit 2
16:00Slotmoment
16:30Ophalen kinderen
16:45Start opvang
18:00Einde opvang

 

Hoe kan ik informatie over de allergie van mijn kind doorgeven?

Op het inschrijvingsformulier kunt u opmerkingen noteren. Indien uw kind specifiekere behoeften heeft, kan u steeds contact opnemen met Joke Devolder. Deze informatie zal vertrouwelijk behandeld worden.